Ryba na to valí oči

RybiOko.cz

Tipy na nejlepší nákupy věcí, dárků, čehokoli …

Nejlepší kuchařka

nejlepší kuchařka

Kuchařky patří k žánru, který se v knihkupectví prodává nejlépe, tzn. že vydavatelství chrlí mnoho titulů o vaření, tzn. že je obtížné vybrat opravdu dobrou a přínosnou kuchařku. Ale my vám poradíme a doporučíme, jaká kuchařka ne že stojí za to, abyste ji koupili, ale přímo byste ji měli mít doma povinně, pokud se cítíte u kuchyňské linky jako ryba ve vodě. Vynecháme knihy Romana Vaňka, protože i když jsou výborné, všichni už o nich víte a nejspíš je máte i v knihovně. Máme pro vás připraveny jiné tipy, ne tak profláklé, avšak pro každého amatérského kuchaře a pečicího nadšence velmi užitečné. Na kuchařce je totiž nejdůležitější kvalita receptů a srozumitelné vysvětlení postupů, a nikoli přikrášlené celoplošné fotografie, jak se poslední dobou zdá. O jídlo jde v první řadě. Asi ani nemusíme zdůrazňovat, že tyto kuchařské knihy jsou skvělým tipem na dárek.

Je libo kousek dortu?

Je libo kousek dortu?
Tato speciální dortová kuchařka obsahuje několik desítek receptů na výborné dorty ze všech koutů světa. Nejde přitom o ty barevné a mnohdy kýčovité potahované dorty, které se u nás po vzoru Ameriky rozmohly, ale o tradiční kavárenské dortíky, které byste mohli dostat v každé dobré cukrárně. A teď si je budete moci připravit sami doma, z kvalitních dostupných původních surovin. Postupy jsou popsány podrobně, aby to zvládl i úplný začátečník. K tomu přidejte mnoho užitečných rad ohledně pečení a surovin, názorné fotopostupy, fotografie dortů nejen jako celku, ale i na řezu, a musí vám být jasné, že tahle knížka by neměla uniknout žádnému milovníku sladkého pečení a zdobení.
To zní zajímavě

Škola vaření pro celou rodinu

Kuchařka Mary Berry
Mary Berry je britská expertka na gastronomii, která vydala přes 70 kuchařek a dělala několik pořadů o vaření pro BBC. Je to skutečná ikona kvalitního vaření a pečení. Tato její kuchařka shrnuje to nejlepší z mezinárodní kuchyně a navíc ze všech oblastí, takže tam najdete naprosto vše: předkrmy, polévky, masitá jídla i vegetariánská, ryby, těstoviny, saláty, koláče, dezerty i zmrzliny. Že je toho hodně? Však kuchařka obsahuje 1000 receptů! To bývá právě nevýhoda většiny kuchařek (i těch výše zmíněných), že jsou v nich sice pěkné fotografie, třeba přes dvě stránky, ale receptů už moc ne. S kuchařkou Mary Berry vydržíte v láskyplném vztahu do konce života, protože kromě bohatého obsahu je to i jedna z nejlepších kuchařek na světě.
Ta by přišla vhod

Hovory s řezníkem

Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Hovory s řezníkem jsou třetím titulem od Jany Florentýny Zatloukalové a všechny jsou adresovány její dceři. Z toho vyplývá, že recepty jsou velmi srozumitelné a podrobné, a zvládne podle nich vařit a péct opravdu každý. Kromě toho je kniha doplněna i užitečným povídáním, které je dost humorné. Kuchařka má podtitul Z masa a kostí, tudíž jde o recepty masité, a to od úplného počátku, jakým je nakupování. Od teď už se v řeznictví neztrapníte. Autorka vás provede krok po kroku a až otočíte poslední list, budete odborníkem se vším všudy. Uvaříte svíčkovou, roládu i paštiku levou zadní. Tato kuchařka byla oceněna v prestižní světové soutěži Gourmand Cookbook Awards 2012 jako nejlepší kuchařka na jedno téma.
Chci vědět víc